Decentrale automatisering, zonder schakelkast – Vario-X | Murrelektronik

Decentrale automatisering zonder schakelkast

Vario-X

Maak nu een afspraak!

De sleutel tot digitale transformatie

In de wereld van automatisering wordt geen middel onbeproefd gelaten. Vrijwel alles wordt op de proef gesteld. En het doel is duidelijk: digitale planning, eenvoudige en snellere installatie en inbedrijfstelling, kostenefficiëntie en duurzaamheid.

Murrelektronik maakt het u mogelijk om deze steeds complexere doelen te bereiken met inventieve oplossingen; decentrale automatisering in een modulair systeem.

Eenvoudig en geniaal. Maatwerk.
Toekomstbestendig in ieder facet.

DOWNLOAD VARIO-X BROCHURE (PDF)

Decentrale automatisering – zonder schakelkast

In het veld, decentraal, modulair, technologieën combineren, energie-efficiënter handelen, minder complex, vereenvoudigen en vind slimme oplossingen.

Dat is wat Vario-X bereikt: 100 % decentrale automatisering zonder schakelkasten. Het Vario-X systeem lost complexere productie-uitdagingen op. Vario-X is een modulair systeem met oplossingen voor elke machinebehoefte, tot in het kleinste detail. 

Vario-X elimineert een tijdrovende installatie. Instellingstijden en foutbronnen worden verleden tijd. Service en uitvaltijden worden aangepast aan uw productiecycli door voorspellend onderhoud. Klinkt complex, maar Murrelektronik maakt het heel eenvoudig!

De toekomst van automatisering is zonder schakelkasten.

Zij-aanzicht van Vario-X station
Portret Olaf Prein, Hoofd Global Business Unit Automation

Vario-X is een flexibel, schaalbaar en vooral open automatiseringsplatform dat oplossingen biedt op alle niveaus en via alle interfaces samenwerkt. De toekomst van automatisering is zonder schakelkasten en zonder perslucht, maar in een netwerk, stekkerbaar en kostenefficiënt.

Olaf Prein, Head of Global Business Unit Automation at Murrelektronik

Geniaal en eenvoudig

Vario-X is een modulair automatiseringsplatform dat geheel naar wens kan worden samengesteld en alle automatiseringscomponenten direct op de plaats brengt waar ze nodig zijn. Het systeem bestaat uit:

Bovenaanzicht van het Vario-X station met uitleg van de componenten

Met de naadloze integratie van decentrale servo-aandrijvingen zorgt het voor een betrouwbaar spannings-, signaal- en gegevensbeheer direct in het veld. Dit betekent dat voor het eerst alle automatiseringsfuncties volledig decentraal kunnen worden uitgevoerd – zonder schakelkast. De robuuste behuizingen met IP67-bescherming (waterdicht/stofdicht) worden eenvoudig naast elkaar in een solide backplane met geïntegreerde machinebouwprofielen geklikt. Op deze manier kan het complete station zonder verdere bescherming eenvoudig aan alle gangbare profielsystemen worden bevestigd en is het zelfs bestand tegen staan op de behuizingen.

Positieve neveneffecten: Wanneer schakelkasten overbodig worden, is er minder koeling nodig en komt er meer ruimte vrij op de werkvloer die kan worden gebruikt voor productieapparatuur, zoals robots.

Vario-X vergeleken met een conventionele schakelkast
Digital twin

Digital twin voor planning, installatie, bediening en service

VARIO-X is niet alleen een backplane, besturing, kabels & Co. De met VARIO-X geautomatiseerde installatie heeft vanaf het begin een digital twin. Een beweegbaar 1:1 beeld van de echte installatie, die alle functies en parameters van het latere systeem bevat – en dit reeds in de projectfase voordat zelfs maar het eerste mechanische onderdeel is besteld of geassembleerd.

Vraag nu een afspraak aan!

Als u een afspraak wilt maken om Vario-X te zien, vul dan het formulier in en wij nemen contact met u op om een afspraak te maken.

Vul het antwoord in van de rekensom.
captcha
* Verplicht veld
Newsletter
Always up to date!
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...