IO-Link | Murrelektronik
Murrelektronik IO-Link

IO-Link vereenvoudigt installaties

Productieprocessen worden steeds sneller en flexibeler en daardoor ook winstgevender. Veel gegevens worden tijdens het productieproces in moderne machines en fabrieken verzameld. Door IO-Linkapparaten te integreren, wordt gegevensverzameling en -verwerking vereenvoudigd. Tegelijkertijd is er tijdens het hele proces transparantie, vanaf sensor-actuatorniveau tot de cloud. Murrelektronik is dé expert wanneer het gaat om het integreren van IO-Linkapparaten in jouw installatie.

Wolfgang Wiedemann - Hoofd van Application & Sales Support

De IO-Linkcommunicatiestandaard maakt machines efficiënter, flexibeler en voordeliger. Murrelektronik legt de infrastructuur voor gegevensoverdracht aan.

Wolfgang Wiedemann, IO-Link Expert

Waarom IO-Link?

IO-Link verkort de ingebruiknametijd

De configuratiegegevens voor slimme sensoren of actuatoren komt rechtstreeks van de besturing en hoeven niet handmatig te worden geconfigureerd. Hierdoor verloopt het instellen van de machines sneller.

IO-Link verandert onderhoud op revolutionaire wijze

Aangezien IO-Linkapparaten constant procesgegevens in heldere tekst genereren, krijgen onderhoudsmonteurs een duidelijk inzicht in de processen en staat van de applicatie. Reparaties kunnen worden ingepland en nieuwe onderhoudswerkzaamheden, waaronder de optie voor onderhoud op afstand, kunnen worden vastgesteld voordat er grote defecten ontstaan.

IO-Link verlaagt kosten

Er zijn geen afgeschermde kabels nodig voor IO-Linkcommunicatie. In plaats daarvan kunnen de goedkopere standaard M12 of M8 connectoren worden gebruikt. Er zijn niet langer dure analoge kaarten nodig in de schakelkast en met configureerbare sensoren en actuatoren wordt het aantal verschillende versies verlaagd. Hierdoor zijn inkoopprocessen gemakkelijker en is er minder opslagruimte nodig in het magazijn, dus de directe kosten zijn ook lager.

IO-Link verhoogt productiviteit

Met IO-Link worden apparaatconfiguraties in de master opgeslagen. Als er een apparaat moet worden vervangen, kan de configuratie direct naar het nieuwe onderdeel worden overgedragen. Dit maakt het vervangingsproces eenvoudiger en sneller en stilstand wordt aanzienlijk korter.

IO-Link met Murrelektronik

Murrelektronik is de expert op het gebied van het implementeren van installatieconcepten die op maat gemaakt voor uw toepassing zijn. Met jouw hulp analyseren we je fabriek en machines. We besteden extra aandacht aan zowel het aantal als de locatie van de in- en uitgangen waarin de sensoren, actuatoren en slimme apparaten zijn geïntegreerd. Aan de hand van onze kennis van de sector en jouw kennis uit eerste hand van jouw bedrijf selecteren we het installatieconcept dat het beste bij jouw wensen past. Ongeacht waar je voor kiest, ze hebben allemaal iets gemeen: IO-Link.

De compacte veldbusmodules (MVK Metal, Impact67 en Solid67) van Murrelektronik zijn voorzien van IO-Linkpoorten. Je kunt er gemakkelijk en snel IO-Linkapparaten mee in de installatie integreren. Murrelektronik biedt ook MVK Fusion, een zelfstandige veldbusmodule waarmee je standaard IO's, veiligheidstoepassingen en IO-Linkapparaten op dezelfde module kunt aansluiten.

Een andere optie is Cube67, Murrelektronik's compacte, modulaire veldbussysteem. Met de integratie van een Cube67 IO-Linkmaster in jouw Cube-installatie kun je tot 128 IO-Linkapparaten op één busnode aansluiten.

Murrelektronik biedt een uitgebreid aanbod aan IO-Linkaccessoires waaronder IO-Linkhubs, analoge converters en inductieve koppelstukken voor een maximale winstgevendheid van jouw IO-Linkinstallaties. Met hubs kun je het aantal digitale IO-poorten gemakkelijk vermenigvuldigen en de analoge converter kan worden gebruikt om analoge sensoren en actuatoren op een IO-Linkmaster aan te sluiten. Ons inductieve koppelstuk zorgt voor touchless IO-Linkcommunicatie door de lucht - IO-Linkmasters en apparaten kunnen bijna direct worden gekoppeld of ontkoppeld (ca. 10 ms) waardoor gereedschapswissel snel en gemakkelijk is. Murrelektronik biedt met de Emparro67 Hybrid zelfs een netvoeding met IP67-bescherming. Deze is ook voorzien van ingebouwde IO-Linkfunctionaliteit voor het verzamelen van diagnostische gegevens en gebruikskenmerken.

Het IODD-bestand (IO-apparaatbeschrijving, IO Device Description) is een apparaatbeschrijvingsbestand voor IO-Linkapparaten. Het bevat identificerende informatie, apparaatconfiguratie-, proces- en diagnostische gegevens, communicatiekenmerken en meer. Gebruikers kunnen met de Cube67 Ethernet/IP-busnode zelf hun eigen IODD-bestandsbibliotheek opzetten. Alle IO-Linkapparaten geïntegreerd via het Cube67-systeem kunnen in de Cube-webinterface worden geconfigureerd. Dankzij deze interface zijn de AOI-bestanden van IO-Linkapparaten niet langer nodig. Er zit ook een ingebouwde functie in voor ingebruikname en probleemoplossing van IO-Linkapparaten zonder schakeleenheid. Bij de MVK Metal- en Impact67-veldbusmodules van Murrelektronik worden de IODD-bestanden in het GSDML-bestand opgeslagen.

Als IO-Linksensoren, terminals of andere apparaten in de installatie worden gebruikt, krijgen gebruikers via de webinterface of een standaard engineeringwerktuig rechtstreeks toegang tot deze databases. Er is geen extra software nodig en tijdrovende stappen, zoals bestanden importeren, behoren tot het verleden. Integratie is in een mum van tijd voltooid.

Leer van ons!

Murrelektronik heeft het antwoord op al jouw vragen over IO-Link. Wij hebben de producten en oplossingen om IO-Linkapparaten in jouw installaties te integreren. Waarom kom je niet naar een van onze open dagen of neem je deel aan een aankomende IO-Linkworkshop? Heb je al eerder antwoord nodig? We werken graag persoonlijk met jou samen.

 

USE CASE: A CUBE67 IO-LINK APPLICATION WHITEPAPER: IO-LINK Whitepaper: IO-Link Solutions BROCHURE: IO-LINK MAKES INSTALLATIONS EASY

Hallo
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...