Digitaliseer je machine | Murrelektronik
Engineering the Future: Information Handling

Engineer de toekomst – digitaliseer je machine

Maximale beschikbaarheid

Een doorslaggevende factor voor de winstgevendheid van machines en installaties is hun maximale beschikbaarheid. Betrouwbaarheid en voorspelbaarheid zijn hierin van cruciaal belang. 

Engineering the Future: Information Handling Example with the Cube67 Diagnostic Gateway
Engineering the Future: Information Handling Example with the Cube67 Diagnostic Gateway
Engineering the Future: Information Handling Example with the Cube67 Diagnostic Gateway

Minimaliseer stilstandtijden

Voor een maximale beschikbaarheid is het noodzakelijk om machines en installaties zo te ontwerpen dat stilstand - gepland en ongepland - tot een absoluut minimum wordt beperkt. Dit vereist een toekomstgerichte onderhoudsstrategie en de kortst mogelijke reactietijden in geval van een onvoorziene machinestilstand. 

Om deze doelen te bereiken zijn uitgebreide diagnostische functies en een geschikte data-infrastructuur nodig om te allen tijde een gedetailleerd beeld te kunnen geven van de status van machines en systemen. In moderne installatieconcepten is er geen gebrek aan diagnostische, proces- of zelfs parametergegevens. Dankzij de uitgebreide sensortechnologie kunnen veel meetwaarden worden geregistreerd. Met toekomstgerichte installatieconcepten op basis van Industrial Ethernet is het ook mogelijk om concepten te implementeren die diagnostische gegevens om predictive maintenance te kunnen plannen. Dit zorgt ervoor dat engineers en onderhoudsmonteurs adequaat kunnen handelen. 
 

Wat is de uitdaging?

De juiste gegevens moeten op het juiste moment beschikbaar zijn. Dit dient wel in de juiste weergave te zijn en met een optimale informatiekwaliteit bij de juiste contactpersoon. En dat alles uiteraard wereldwijd.  
Simpel gezegd: de digitalisering moet kloppen! 

Hoe ziet het er in de praktijk uit?

Tijdens de planning en de inbedrijfname krijgen de diagnosefuncties niet altijd de nodige aandacht. Andere zaken zijn belangrijker op de korte termijn - de leveringsdatum is vaak dringend. Niemand twijfelt eraan dat duurzame diagnosefunctionaliteiten geprogrammeerd moeten worden, maar in de praktijk worden ze zelden geïmplementeerd, omdat dit voor elke busnode of elk Industrial Ethernet-protocol anders moet worden geïmplementeerd, wat het complex maakt. Het volledige potentieel van een consistente diagnose kan op deze manier niet worden benut. Dit wordt meestal duidelijk wanneer de eerste fout optreedt en het vinden van de oorzaak een zoektocht wordt.

Om deze reden heeft Murrelektronik de Cube67 Diagnostic Gateway ontwikkeld –modulair, flexibel en bekroond. Deze zorgt ervoor dat flexibele diagnostische systemen gemakkelijk geïmplementeerd kunnen worden; beschikbaar via iedere webbrowser en afzonderlijk van het veldbussysteem. 
 

Perfecte gegevenslogistiek met de Cube67 Diagnostic Gateway

Het Cube veldbussysteem van Murrelektronik biedt uitgebreide diagnostische mogelijkheden. De Cube67 Diagnostic Gateway maakt plug & play toegang tot deze gegevens mogelijk via een Ethernet-interface. Deze oplossing is eenvoudig te implementeren, geeft duidelijke instructies in het geval van een fout en maakt een hoge beschikbaarheid van de machine mogelijk.

  • Inbedrijfname engineers gebruiken de Cube67 Diagnostic Gateway om de topologie van het Cube systeem te onderzoeken en installatiefouten in een vroeg stadium op te sporen.
  • Het servicepersoneel van de machine- en installatiebouwer lokaliseert fouten door de Cube67 Diagnostic Gateway tijdelijk te integreren. Het is ook een perfecte oplossing voor machine-acceptatietests. Permanente integratie is ook interessant, bijvoorbeeld om de elektricien ter plaatse te kunnen instrueren via toegang op afstand.
  • De operator van een machine of installatie die de Cube67 Diagnostic Gateway permanent plaatst, kan in een vroegtijdig stadium reageren op probleemsituaties. Idealiter heeft hij vooraf instructies opgenomen in het geval van een storing - de monteur kan dan al direct het juiste reserveonderdeel meenemen.

Download de white paper

Vul het formulier in en je kan de white paper downloaden.

Vul het antwoord in van de rekensom.
captcha
* Verplicht veld
Hallo
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...